FINAL SILIKONSKA ŽBUKA

OPIS PROIZVODA

Tankoslojna žbuka na bazi silikonskih veziva. Upotrebljava se za dekorativnu obradu fasada (posebno onih izloženih jakim oborinama) i unutarnjih zidnih površina. Ima karakterističnu ravnomjerno zaglađenu strukturu. Iznimno je vodoodbojna, paropropusna, otporna na UV zrake i atmosferilije te posebnim dodacima zaštićena od napada algi i plijesni.

PODRUČJE PRIMJENE

Koristi se za sve vrste fino obrađenih građevinskih podloga (fine mineralne žbuke, vlaknenocementne i gipskartonske ploče, ploče od iverice, beton star najmanje tri mjeseca), te kao završni sloj u toplinsko-izolacijskim sustavima.

NAČIN NANOŠENJA

Podloga mora biti čvrsta, suha, glatka i čista; radna temperatura mora biti viša od +5°C i niža od +30°C. Obavezno je nanošenje temeljnog premaza FINALGRUNDA UNI u nijansi žbuke 24 sata prije ugradnje žbuke! Žbuka se nanosi ručno nehrđajućom čeličnom gladilicom ili strojno u debljini što bližoj promjeru najdebljeg zrna. Odmah ili nekoliko minuta nakon nanošenja žbuku zagladimo kružnim potezima tvrdom, plastičnom gladilicom.

POTROŠNJA

Zaglađena                               Zaribana

NZG 1,0 mm - 1,5 kg/m2          NZR 1,5 mm - 2,1 kg/m2

NZG 1,5 mm - 2,2 kg/m2          NZR 2,0 mm - 2,5 kg/m2

NZG 2,0 mm - 2,9 kg/m2          NZR 2,5 mm - 3,3 kg/m2

NZG 2,5 mm - 3,5 kg/m2          

BOJE

Proizvodi se u bijeloj boji, ali primjenom TOP MIX sustava za nijansiranje može se dobiti široki spektar nijansi.

PAKIRANJE

25 kg

ASORTIMAN

  • Struktura - zaglađena
  • Struktura - zaribana

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE