FINALTERM BASIC

OPIS PROIZVODA

Profesionalno ljepilo na bazi cementa, punila i odgovarajućih aditiva. Namjenjeno je za ljepljenje, gletanje i armiranje termoizolacijskih ploča od ekspandiranog polistirena.

PRIPREMA PODLOGE I LJEPILA

Podloga na koju se nanosi ljepilo mora biti ravna, čvrsta i očišćena od prašine ili masnih mrlja od oplatnog ulja. Ljepilo se priprema tako da se suhoj mješavini doda 20-25 masenih % vode (ili na jednu vreću dodati 5 - 6,25 l vode) i dobro promiješa ručnom električnom miješalicom do potpune homogenizacije. Izmiješana masa ostavi se 5-1 O minuta da odstoji, zatim još jednom promiješa prije ugradnje.

NAČIN NANOŠENJA

Ljepilo se nanosi nazubljenom čeličnom gladilicom ili ličilačkom lopaticom uz rub termoizolacijske ploče u širini od 5 cm, na sredinu ploče stave se još tri točkasta nanosa ljepila promjera cca. 10-15 cm. Kontaktna površina između ploča i podloge treba biti od 40 do 50 % površine ploče. Vrijeme sušenja ljepila u normalnim uvjetima (temp. zraka i zidne podloge od +5°C do +35°C, rel. vl. Do 80 %) je najmanje 2-3 dana, nakon toga dozvoljeno je sidrenje. Nakon sidrenja na termoizolacijske ploče nazubljenom gladilicom se nanosi ljepilo u debljini od 2-3 mm. U tako svježe ljepilo utiskuje se staklena mrežica s preklopima od 1O cm i pusti da površina odsto ji 24 sata, nakon čega se nanosi još jedan sloj ljepila da se dobije fino hrapava površina bez risova i drugih nepravilnosti. Ljepilo ostaviti da se potpuno osuši. Kao završni sloj nanijeti tankoslojnu dekorativnu žbuku ili disperzivnu boju. 24h prije nanošenja završnog sloja obavezno je nanošenje impregnacije. Prije završno dekorativne žbuke nanijeti FINALGRUND UNI impregnaciju, a prije disperzivne boje SIMPRA universal primer, SIMPRA silikon primer ili SIMPRA silikat primer. Radna temperatura prilikom ugradbe ljepila ne smije biti niža od +5°C viša od +35 °C, relativna vlažnost zraka ne viša od 80 %.

POTROŠNJA 

Min. 10 kg/m² (ljepljenje, gletanje, armiranje)ovisno o podlozi.

PAKIRANJE

25 kg

ASORTIMAN

  • Siva

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE