FINALTERM S light ljepilo i glet W

OPIS PROIZVODA

FINALTERM S light W je profesionalno ljepilo na bazi bijelog cementa, punila, odgovarajućih aditiva i polipropilenskih vlakana. Namijenjeno je za ljepljene, gletanje i armiranje termoizolacijskih ploča od ekspandiranog polistirena i kamene vune na fasadama. Zahvaljujući dodatku lakih punila karakterizira ga laka obradivost, visoka izdašnost te odlična elastičnost i otpornost na udar.

PRIPREMA PODLOGE I LJEPILA

Podloga na koju se nanosi ljepilo mora biti ravna, čvrsta i očišćena od prašine ili masnih mrlja od oplatnog ulja. Ljepilo se priprema tako da se suhoj mješavini doda 25-30 masenih % vode (ili na jednu vreću dodati 6,25-7,5 l vode) i dobro promiješa ručnom električnom miješalicom do potpune homogenizacije. Izmiješana masa ostavi se 5-10 minuta da odstoji, zatim još jednom promiješa prije ugradnje.

PRIPREMA LJEPILA

Ljepilo se nanosi nazubljenom čeličnom gladilicom ili ličilačkom lopaticom uz rub termoizolacijske ploče u širini od 5 cm, na sredinu ploče stave se još tri točkasta nanosa ljepila promjera cca. 10-15 cm. Kontaktna površina između ploča i podloge treba biti od 40 do 50 % površine ploče. Vrijeme sušenja ljepila (temp. zraka i zidne podloge od +5°C do +35°C, rel. vl. do 80%) je najmanje 2-3 dana, nakon toga dozvoljeno je sidrenje. Nakon sidrenja na termoizolacijske ploče nazubljenom gladilicom se nanosi ljepilo u debljini od 2-3 mm. U tako svježe ljepilo utiskuje se staklena mrežica s preklopima od 10 cm i pusti da površina odstoji 24 sata, nakon čega se nanosi još jedan sloj ljepila da se dobije fino hrapava površina bez risova i drugih nepravilnosti. Ljepilo je moguće nanijeti i u debljini oko 5-8 mm, ravnomjerno rasporediti zupčastom gleterom širih zubaca (12-16 mm) nakon čega se površina nazubi zupčastom stranom gletera (rad i postizanja prikladne debljine armaturnog sloja). U svježe ljepilo se utiskuje staklena mrežica s preklopom od 10 cm te se zagladi do fine hrapavosti bez riseva. Ljepilo ostaviti da se potpuno osuši. Kao završni sloj nanijeti tankoslojnu dekorativnu žbuku ili disperzivnu boju. 24h prije nanošenja završnog sloja obavezno je nanošenje impregnacije. Prije završno dekorativne žbuke nanijeti FINALGRUND UNI
impregnaciju, a prije disperzivne boje SIMPRA universal primer, SIMPRA silikon primer ili SIMPRA silikat primer. Radna temperatura prilikom ugradbe ljepila ne smije biti niža od +5°C i viša od +35°C, relativna vlažnost zraka ne viša od 80%.

POTROŠNJA

Minimalno 8-9 kg/m2 (ljepljenje, armiranje i gletanje), ovisno o podlozi.

PAKIRANJE

25 kg

ASORTIMAN

  • bijela

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE