FASENA elastic

OPIS PROIZVODA

Hidroizolacijska, elastična fasadna boja na bazi vodene akrilne disperzije i silikonskih dodataka. Suhi film premaza je visokoelastičan i vodoodbojan. Aplikacijom se stvara film debljine od 0,5 do 1 mm koji omogućuje premošćivanje pukotina širine do 0,3 mm, a svojom elastičnošću omogućuje sanaciju i aktivnih i neaktivnih mikropukotina. Boja posjeduje dvostruki sustav umrežavanja te se osim normalnog umrežavanja pri sušenju umrežava i na UV zračenju, što daje nisku sklonost prljanju. Zahvaljujući posebnim materijalima upotrebljavanim za izradu boje i nakon umrežavanja film zadržava svojstvo paropropusnosti.

PRIMJENA

Namijenjena za saniranje novih i starih podloga s mikropukotinama kao i za sprječavanje nastanka pukotina na vanjskim površinama novih fasada koje su izložene agresivnim uvjetima okoline (visoke temperaturne oscilacije, agresivno djelovanje oborina, agresivno djelovanje smoga u gradskim središtima, posolica). Boja se može nanositi na stare mineralne, akrilatne, silikatne i silikonske završne pastozne žbuke, također je pogodna za klasične karbonizirane grube i fine vapnene, vapneno-cementne i cementne žbuke. Zbog neizbježnog UV umrežavanja boja se može primijeniti isključivo za vanjske površine!

ASORTIMAN

Proizvodi se u bijeloj boji, a primjenom Top Mix sustava za nijansiranje moguće je postići široki spektar nijansi iz ton karte Chromos-Svjetlost te mnogih drugih ton karata prisutnih na tržištu.

RAZRJEĐIVAČ

Čista voda.

POTROŠNJA

0,40 l /m² u dva sloja, ovisno o upojnosti i hrapavosti podloge, točnu potrošnju odrediti izradom testnog polja na objektu.

PAKIRANJE

5 l / 15 l

 

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE