FASENA FIBER

OPIS PROIZVODA

FASENA FIBER je fungicidno zaštićena akrilna fasadna boja s vlaknima. Alkalno je postojana, vodoodbojna i svjetlootporna. Postojana je u svim vremenskim uvjetima. Lako se nanosi, dobro prianja na podlogu i otporna je na habanje. Služi za bojanje čvrstih i grubljih ožbukanih fasadnih površina i za bojanje ožbukanih površina s vidljivim vlasastim pukotinama do 0,3 mm. Služi također kod sanacija starih betonskih podloga.

PRIMJENA

Suhu podlogu impregnirati VITAGRUNDOM ili SIMPRA univerzalnom impregnacijom razrijeđenom vodom u omjeru 1:1. Nakon sušenja impregnacije boja se nanosi četkom ili valjkom u dva sloja nerazrijeđena ili razrijeđena s 5-10% vode. Drugi se sloj nanosi tek nakon potpunog sušenja prvog sloja. Može se nanositi na podloge čija je temperatura od +5 do +35 °C, kad nisu pod izravnim utjecajem sunca! Bojenje fasadnih površina po kiši, magli ili jakom vjetru nije dopušteno! Kod visoke vlažnosti zraka može se očekivati duže sušenje. Svježe premazane fasadne površine treba barem 24 sata zaštititi od kiše, sunca i vjetra!

RAZRJEĐIVAČ

Čista voda.

IZDAŠNOST

2-4 m2 /l

POTROŠNJA

0,33 l /m2 u dva sloja.

PAKIRANJE

5 l / 15 l

ASORTIMAN

Proizvodi se u bijeloj boji, ali primjenom TOP MIX sustava za nijansiranje može se dobiti čitav niz nijansi iz ton karte CHROMOS SVJETLOST, uključujući i ton karte ostalih proizvođača, te RAL karta.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE